Het geschikte onderhoud voor uw auto

Waarom onderhoud uitvoeren?

Door regelmatig onderhoud aan uw auto te laten uitvoeren, rijdt u veiliger en verkleint u de kans op autopech. Laat uw auto periodiek controleren, want doorrijden met versleten onderdelen kan niet alleen onveilig zijn, maar ook leiden tot onnodig dure reparaties. Bij een moderne auto is vaak één onderhoudsbeurt per jaar voldoende, afhankelijk van de kilometerstand. Oudere auto’s hebben vaak meer onderhoud nodig.

Onderhoud bij SVE-Automotive

Ongeacht de afstand die u rijdt, elke auto heeft onderhoud nodig. SVE-Automotive beoordeelt het geschikte onderhoud voor uw auto op basis van de gereden kilometers en de leeftijd van de auto. Bij groot onderhoud worden veel punten gecontroleerd, terwijl bij klein onderhoud alleen de belangrijkste punten worden nagekeken. Zo zorgen we voor de optimale werking en veiligheid van uw auto.

Olie aftappen

Onderhoud is belangrijk voor de levensduur van uw auto. Voorkom problemen en onverwachte reparaties door uw auto elk jaar te controleren

  • Het vervangen van de olie inclusief filter
  • Alle vloeistoffen controleren
  • Een uitgebreide check van de auto zoals wielophanging, verlichting, motor, remmen, banden
  • Eventuele reparatie van defecten

Auto-onderhoud omvat een reeks periodieke activiteiten en inspecties die worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat een voertuig in goede staat blijft en veilig en efficiënt blijft rijden. Hier zijn enkele van de belangrijkste aspecten van auto-onderhoud:

1. Olieverversing: Het regelmatig verversen van motorolie is essentieel om de smering van de motor te behouden en slijtage te verminderen.

2. Filters vervangen: Luchtfilters, oliefilters en brandstoffilters moeten periodiek worden vervangen om de motorprestaties en brandstofefficiëntie te verbeteren.

3. Bandenservice: Het controleren van de bandenspanning, het uitlijnen van de wielen en het balanceren van de banden zijn belangrijke stappen om bandenslijtage te minimaliseren en de veiligheid op de weg te waarborgen.

4. Remmen: Het inspecteren en onderhouden van het remsysteem is cruciaal voor de veiligheid van het voertuig en de bestuurder.

5. Vloeistoffen: Het controleren en bijvullen van essentiële vloeistoffen zoals koelvloeistof, remvloeistof, stuurbekrachtigingsvloeistof en ruitenwisservloeistof om ervoor te zorgen dat alle systemen goed werken.

6. Inspectie van cruciale componenten: Een grondige inspectie van de motor, transmissie, ophanging, uitlaat en andere belangrijke onderdelen om eventuele problemen tijdig te identificeren.

7. Elektrische systemen: Diagnose en reparatie van elektrische en elektronische componenten om ervoor te zorgen dat verlichting, de accu, de startmotor en andere elektrische systemen goed functioneren.

8. Periodieke keuringen: Afhankelijk van de leeftijd van de auto moet deze een periodieke keuringen ondergaan om aan veiligheids- en milieunormen te voldoen.

9. Preventief onderhoud: Het uitvoeren van preventieve maatregelen zoals het smeren van bewegende delen, het controleren van riemen en slangen, en het controleren van de algehele staat van het voertuig.

Het doel van auto-onderhoud is om de betrouwbaarheid, prestaties, veiligheid en levensduur van uw voertuig te waarborgen. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kunnen potentiële problemen in een vroeg stadium worden opgespoord en kunnen dure reparaties in de toekomst worden voorkomen. Bovendien kan goed onderhoud uw voertuig efficiënter laten rijden, wat resulteert in brandstofbesparingen en minder impact op het milieu.