Het geschikte onderhoud voor uw auto

Waarom onderhoud uitvoeren?

Door regelmatig onderhoud aan uw auto te laten uitvoeren, rijdt u veiliger en verkleint u de kans op autopech. Laat uw auto periodiek controleren, want doorrijden met versleten onderdelen kan niet alleen onveilig zijn, maar ook leiden tot onnodig dure reparaties. Bij een moderne auto is vaak één onderhoudsbeurt per jaar voldoende, afhankelijk van de kilometerstand. Oudere auto’s hebben vaak meer onderhoud nodig.

Onderhoud bij SVE-Automotive

Ongeacht de afstand die u rijdt, elke auto heeft onderhoud nodig. SVE-Automotive beoordeelt het geschikte onderhoud voor uw auto op basis van de gereden kilometers en de leeftijd van de auto. Bij groot onderhoud worden veel punten gecontroleerd, terwijl bij klein onderhoud alleen de belangrijkste punten worden nagekeken. Zo zorgen we voor de optimale werking en veiligheid van uw auto.

Olie aftappen

Onderhoud is belangrijk voor de levensduur van uw auto. Voorkom problemen en onverwachte reparaties door uw auto elk jaar te controleren

 • Het vervangen van de olie inclusief filter
 • Alle vloeistoffen controleren
 • Een uitgebreide check van de auto zoals wielophanging, verlichting, motor, remmen, banden
 • Eventuele reparatie van defecten

Auto-onderhoud omvat een reeks periodieke activiteiten en inspecties die worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat een voertuig in goede staat blijft en veilig en efficiënt blijft rijden. Hier zijn enkele van de belangrijkste aspecten van auto-onderhoud:

Het is belangrijk om te onthouden dat de APK-keuring een wettelijke verplichting is om de verkeersveiligheid en milieuprestaties van voertuigen te waarborgen. Zorg ervoor dat je de vervaldatum van je laatste keuring volgt en tijdig een afspraak maakt voor de APK-keuring van je voertuig.

RDW Kenteken check

Lees meer

Een inspectie van een auto is een grondige controle van alle belangrijke onderdelen en systemen van het voertuig om ervoor te zorgen dat het veilig en betrouwbaar is om te rijden. Dit kan worden uitgevoerd door SVE-Automotive

Een kleine beurt is meestal minder uitgebreid dan een “grote beurt” of “groot onderhoud”, waarbij meer onderdelen en systemen van de auto worden geïnspecteerd en mogelijk vervangen. Het exacte onderhoudsschema en de taken die worden uitgevoerd tijdens een kleine beurt kunnen variëren afhankelijk van het automerk en -model, evenals de aanbevelingen van de fabrikant. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud aan uw voertuig uit te laten voeren om de veiligheid en betrouwbaarheid te waarborgen.

Een “grote beurt” is een uitgebreide vorm van auto-onderhoud die meer taken omvat dan een “kleine beurt” en meestal minder frequent wordt uitgevoerd. Het doel van een grote beurt is om ervoor te zorgen dat de auto in optimale conditie blijft en om mogelijke problemen op te sporen en te verhelpen. Hier zijn enkele van de typische taken die worden uitgevoerd tijdens een grote beurt:

 1. Olie verversen: De motorolie wordt ververst, en het oliefilter wordt vervangen.

 2. Luchtfilter vervangen(indien nodig): Het luchtfilter wordt vervangen om ervoor te zorgen dat schone lucht de motor kan bereiken.

 3. Bougies vervangen(indien nodig): De bougies kunnen worden vervangen voor een betere ontsteking en brandstofefficiëntie.

 4. Controle van de remmen: De remmen worden grondig geïnspecteerd, en eventueel worden de remblokken of -schijven vervangen.

 5. Controle van de ophanging en schokdempers: De ophanging en schokdempers worden gecontroleerd op slijtage of beschadiging.

 6. Vervanging van de distributieriem (indien nodig): Als de auto een distributieriem heeft, kan deze worden vervangen volgens het aanbevolen onderhoudsschema.

 7. Controle van de banden: De bandenspanning wordt gecontroleerd en aangepast, en de banden worden geïnspecteerd op slijtage of beschadiging.

 8. Controle van vloeistofniveaus: Dit omvat het controleren van koelvloeistof, remvloeistof, stuurbekrachtigingsvloeistof en andere vloeistoffen.

 9. Smeren van bewegende delen: Smering kan worden toegepast op bewegende delen zoals deurscharnieren.

 10. Elektrische systemen: De elektrische systemen van de auto worden gecontroleerd, inclusief verlichting, accu, en bedrading.

 11. Algemene visuele inspectie: Een algemene inspectie wordt uitgevoerd om mogelijke problemen of slijtage op te sporen.

Bij SVE-Automotive begrijpen we dat goede banden essentieel zijn voor een veilige en comfortabele rijervaring. Als uw enige contactpunt met de weg, spelen banden een cruciale rol in grip, controle en stabiliteit.

 • Veiligheid en Grip: Kwaliteitsbanden zorgen voor optimale grip, waardoor u beter kunt manoeuvreren en snel reageren op wegveranderingen.
 • Comfortabel Rijden: Goede banden verminderen trillingen en geluiden, waardoor uw ritten soepeler en stiller worden.
 • Profieldiepte en Spanning: We controleren uw banden op profieldiepte en spanning om de prestaties en veiligheid te waarborgen.

Lees meer

Airconditioning is een belangrijk deel van het comfort in uw auto. Daarom is het verstandig om uw airco jaarlijks te laten controleren om uitval van het systeem te voorkomen. Een lekke airco kan schade aanbrengen aan diverse onderdelen van het airco systeem

Lees meer

Het remsysteem van een auto is van vitaal belang voor de veiligheid en de goede werking van het voertuig. Een aantal delen aan het remsysteem kunnen slijten zoals.

 • Remblokken
 • Remschijven
 • Remklauw

 

In uw motor bevindt zich een essentieel component: de distributieriem. Er zijn ook voertuigen die zijn uitgerust met een distributieketting. Terwijl de riem is gemaakt van rubber, bestaat de ketting uit metaal. De distributieriem ondergaat slijtage en dient op regelmatige intervallen te worden vervangen, zeker voordat deze versleten raakt en eventueel breekt. Dit is van cruciaal belang omdat een dergelijke breuk plotselinge en aanzienlijke schade aan de motor kan veroorzaken. Kortom, de distributieriem of -ketting vormt het kloppende hart van de motor.

Lees meer

Een bougie is een elektrisch onderdeel in interne verbrandingsmotoren dat een vonk genereert om het brandstof-luchtmengsel in de verbrandingskamer te ontsteken. Goede bougies zijn essentieel voor optimale motorprestaties en brandstofefficiëntie. Ze moeten regelmatig vervangen worden om de motor goed te laten functioneren.

Lees meer

De accu in een auto zorgt ervoor om de auto te kunnen starten en alle elektrische componenten te voeden. Normaal gesproken heeft een accu een levensduur van ongeveer 4 tot 7 jaar. Om onverwachte problemen te vermijden, is het raadzaam om uw auto-accu tijdig te laten controleren.

Lees meer

Er zijn verschillende soorten autoverlichting, waaronder koplampen, achterlichten, richtingaanwijzers, remlichten en mistlampen. Deze verlichting is essentieel voor de veiligheid op de weg, omdat ze de zichtbaarheid van het voertuig verbeteren en andere weggebruikers waarschuwen voor de bedoelingen van de bestuurder. 

Het doel van auto-onderhoud is om de betrouwbaarheid, prestaties, veiligheid en levensduur van uw voertuig te waarborgen. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kunnen potentiële problemen in een vroeg stadium worden opgespoord en kunnen dure reparaties in de toekomst worden voorkomen. Bovendien kan goed onderhoud uw voertuig efficiënter laten rijden, wat resulteert in brandstofbesparingen en minder impact op het milieu.